Miten erottua somemainosten tulvasta? (0)
Pienten yritysten markkinointi on jo pitkään valunut lehtien sivuilta ja postiluukkuihin jaettavista esitteistä verkkoon ja sosiaaliseen mediaan. Somemainonta on halvempaa kuin painotuotteet, mutta samoista potentiaalisista asiakkaista kilpailee koko ajan suurempi joukko tuotteita ja palveluita. Näemme joka päivä verkossa enemmän mainoksia kuin paikallislehden sivuille voisi koskaan mahtua.
Miten sinun yrityksesi voisi erottua mainostulvasta? Mieti näitä seikkoja, ennen kuin julkaiset mainoksesi:
- Kenelle haluat mainostaa? ”Kaikille suomalaisille” tai ”kaikille yli 40-vuotiaille” ei ole riittävä vastaus. Määritä kohderyhmäsi tarkemmin.
- Kohdenna mainoksesi viesti määrittelemällesi ryhmälle. Miten saat juuri heidät kiinnostumaan tuotteestasi? Minkä heidän ongelmansa tuotteesi ratkaisee?
- Kohdenna mainoseurosi samalle ryhmälle. On turhaa mainostaa Espoossa toimivaa fysioterapeuttia oululaisille tai vegaaniravintolaa vannoutuneimmille lihansyöjille.
- Älä kuitenkaan oleta liikaa: esimerkiksi sukupuoli- ja ikästereotypiat mainoksissa karkottavat helposti asiakkaita.
Kun mainos on mietitty ja kohdennettu hyvin, se tavoittaa oikeita ihmisiä paremmin. Älä kuitenkaan unohda seurata mainostesi toimivuutta somekanavien omien raporttien ja verkkosivujesi analytiikan avulla. Uuden kokeileminen kannattaa, ja aina voi tehdä muutoksia, jos jokin ei toimi!
Muista ilmoittaa mainosten arvonlisävero
Facebookissa, Instagramissa, Google AdWordsissa ja monissa muissa palveluissa rahasi menevät ulkomaisille yrityksille. Tiesitkö, että sinun on siksi huolehdittava mainosten arvonlisäveron maksamisesta itse?
Kun teet esimerkiksi Facebook-mainontaa, muista lisätä mainostilillesi yrityksesi alv-numero (englanniksi VAT number, eli FI-tunnus ja y-tunnuksesi ilman väliviivaa). Tällöin Facebook ei peri mainosostoistasi arvonlisäveroa, vaan sinun on itse maksettava 24 prosentin arvonlisävero verottajalle. Kun käytät hankkimaasi mainospalvelua omassa arvonlisäverovelvollisessa liiketoiminnassasi, saat vähentää sen samalla tavoin kuin muidenkin ostojen alv:n. Raha ei siis oikeasti vaihda omistajaa, mutta asia on kirjattava kirjanpitoon ja ilmoitettava verottajalle arvonlisäveroilmoituksessa.
SimplBooks-kirjanpito-ohjelmassa kirjaus on helppo tehdä: merkitset vain ostolaskun olevan palveluosto muusta EU-maasta ja arvonlisäveroprosentin 0. Tällöin tieto kirjautuu oikein arvonlisäverolaskelmallesi sekä maksettavana että vähennettävänä verona. Verottajalle ilmoitat oston arvonlisäveroilmoituksessa OmaVerossa.
Lue palvelujen ulkomaankaupan arvonlisäverosta tarkemmin verottajan syventävistä vero-ohjeista.
Vastaa